Chelsea wint na penalty's; Ziyech eindelijk weer belangrijk

26 oktober 2021, 23:02

Hakim Ziyech beleefde dinsdagavond een mooi moment in de League Cup-wedstrijd tegen Southampton. Voor het eerst sinds eind september begon hij weer in de basis bij Chelsea, waarin hij ook nog eens een assist leverde. Overigens was dat in eerste instantie nog niet genoeg; The Blues hadden strafschoppen nodig om de kwartfinale te bereiken.

Het is nog niet het seizoen van Ziyech bij Chelsea. De oud-Ajacied was trefzeker in de na strafschoppen gewonnen Europese Supercup-wedstrijd tegen Villarreal, maar leverde sindsdien geen enkel doelpunt of assist meer. Dat kwam mede doordat hij bleef kwakkelen met zijn schouderblessure. "Zelfs als hij geen pijn heeft, is er onbewust iets wat hem remt in zijn bewegingen", merkte zijn trainer Thomas Tuchel onlangs op. 

Ziyechs laatste basisplaats was in het Champions League-duel tegen Juventus op 29 september, maar bijna een maand later stond hij tegen Southampton eindelijk weer aan de aftrap. Na 44 minuten kon hij zich voor het eerst sinds de Supercup weer eens laten gelden - dit keer met een assist. Hij legde de bal uit een hoekschop klaar op het hoofd van Kai Havertz, die Chelsea daarmee op voorsprong zette.

Kort na rust werd die stand echter direct weer gelijkgetrokken door Che Adams en verdere doelpunten zouden er niet meer vallen. Wat volgde was geen verlenging, maar direct een strafschoppenserie. Ziyech was op dat moment al gewisseld en uitgerekend zijn vervanger Mason Mount miste namens Chelsea. Hij verzuimde om de misser van Theo Walcott af te straffen. Dat gebeurde vervolgens wel met die van William Smallbone. Hij was de tweede die namens Southampton niet raak schoot, waarna Chelsea dankzij uiteindelijk een winnende strafschop van Reece James tóch de kwartfinale bereikte.

Lees ook: Bizarre goals helpen Arsenal aan winst; AC Milan pakt koppositie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen