Eerste actieve profvoetballer ter wereld komt uit de kast

27 oktober 2021, 08:15

Profvoetballer Joshua Cavallo heeft bekendgemaakt homoseksueel te zijn. De Australische verdediger is daarmee de eerste huidige speler op het hoogste niveau die uit de kast is gekomen. De verdediger van het Australische Adelaide United heeft dat woensdag laten weten in een videoboodschap.

In de video neemt Cavallo zijn tijd om zijn geaardheid te openbaren. "Hoi iedereen, er is iets persoonlijks dat ik jullie moet vertellen. Ik ben een voetballer en ik ben homoseksueel. Als jongen verstopte ik mezelf, ik schaamde me. Ik dacht dat ik niet kon doen wat ik altijd al wilde. Ik droomde als kind dat ik voetballer wilde worden en hoopte vooral gelijk behandeld te worden.

De afgelopen weken ontstond het idee om zijn homoseksualiteit met de wereld te delen. Ik ben klaar met dit dubbele leven, het is enorm zwaar. Ik hoop dat niemand dat hoeft te ervaren. Ik dacht dat ik anders behandeld zou worden, maar je verdient juist meer respect. Teamgenoten reageren er geweldig op. Inmiddels denk ik: waarom heb ik het zo lang verborgen gehouden?"

Cavallo is de enige actieve profvoetballer die openlijk uitkomt voor zijn homoseksualiteit. Vorig jaar stuurde een voetballer in de Premier League een open brief, maar hij bleef anoniem. De Brit Justin Fashanu kwam in 1990 uit de kast, maar pleegde acht jaar later zelfmoord. In Nederland is John de Bever de eerste en tevens enige bekende homoseksuele voetballer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen