Koevermans stapt op bij Feyenoord na incidenten

27 oktober 2021 – Mark Koevermans legt per 1 december zijn taken als algemeen directeur van Feyenoord naast zich neer. De 53-jarige bestuurder neemt dat besluit na een reeks van incidenten en heeft volgens de club niet langer het gevoel op de juiste manier te kunnen functioneren. Koevermans kiest overduidelijk voor de veiligheid van zichzelf en zijn gezin.

Koevermans stapt op bij Feyenoord na incidenten

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

'Feyenoord zit al vanaf mijn kinderjaren in mijn hart. Bij mijn aanstelling gaf ik niet voor niets en zonder overdrijving aan dat met werken voor Feyenoord voor mij een jongensdroom in vervulling ging. Daarmee is het vandaag geen fijne dag voor mij. Het doet pijn dit besluit te hebben moeten nemen, maar ik denk dat dit het beste is ondanks de wetenschap dat ik de club, de collega's en veel mensen in de directe omgeving van de club zal gaan missen,' schrijft Koevermans op de clubwebsite.

Het vertrek van Koevermans betekent het einde van een zeer pijnlijke periode in Rotterdam. De afgelopen maanden gooiden supporters van de Rotterdamse club de ruiten van Koevermans' woning in, werd zijn voordeur beklad met graffiti en ontving hij diverse doodsbedreigingen. Koevermans was een aanhanger van het Feyenoord City-project, dat moet leiden tot de bouw van een nieuw stadion. Daar waren grote groepen supporters het niet mee eens.

Koevermans werkte sinds 2009 voor Feyenoord als commercieel directeur. De voormalig tennisser werd twee jaar geleden officieel aangesteld als vervanger van Jan de Jong, die een functie bij de ECV ging bekleden. Woensdag geven voorzitter van de Raad van Commissarissen Toon van Bodegom en vice-voorzitter Gérard Moussault een persconferentie over het vertrek van de algemeen directeur.

Reacties

Feyenoord

gerelateerd