SC Cambuur
1 – 5
Vitesse

Keihard statement KNVB en Rotterdam over Koevermans

27 oktober 2021 – De KNVB en de gemeente Rotterdam hebben zich kritisch uitgelaten over de gang van zaken rond het gedwongen vertrek van Mark Koevermans bij Feyenoord. De 53-jarige algemeen directeur voelde zich genoodzaakt om zijn ontslag in te dienen nadat hij meermaals bedreigd werd door de achterban van de Rotterdammers.

Keihard statement KNVB en Rotterdam over Koevermans

'Als een bestuurder om die reden opstapt, is dat op de eerste plaats dieptreurig voor hem en zijn omgeving. We hebben deze collega-bestuurder om die reden vanochtend al van ons medeleven op de hoogte gesteld', laat de geschrokken KNVB weten in een officieel statement. Op de tweede plaats treft dit ook ons voetbal. In een verhardende atmosfeer binnen de maatschappij ontkomt het voetbal niet aan de extreme uitwassen daarvan.'

Lees ook: Koevermans stapt op bij Feyenoord

'Het betaald voetbal is, zo blijkt, een omgeving waarin kleine, maar in hun gedrag hardnekkige delen van het publiek zich ernstig misdragen, met name aan het adres van andere supporters, bestuurders en voetballers. In stadions, op internet, rond wedstrijden en zelfs op plaatsen ver van stadions en op dagen dat er niet gevoetbald wordt. Dit moet stoppen', aldus voorzitter Marianne van Leeuwen, die contact opnam met het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Ook de Rotterdamse wethouder Arjen van Gils schrok van het besluit van Koevermans. "Het blijft een kwalijke en verdrietige zaak dat een persoon zich, door intimidatie en bedreigingen, genoodzaakt voelt om zijn functie neer te leggen", zegt hij tegen Nu.nl. "Ik spreek mijn waardering uit voor de manier waarop hij de afgelopen periode onder intense en moeilijke omstandigheden heeft gewerkt."

Feyenoord

gerelateerd