Pijnlijke constatering RvC: "We zijn geen baas in eigen huis"

27 oktober 2021, 13:17

Gérard Moussault is geschrokken van de recente gebeurtenissen die Feyenoord de laatste maanden teisteren. De vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen moet met pijn in het hart concluderen dat de Rotterdammers het zelf niet meer in de hand hebben.

"Wat de rellen aangaat en de gebeurtenissen rond de thuiswedstrijd tegen Union Berlin zijn we geen baas in eigen huis", aldus Moussault op de persconferentie naar aanleiding van het vertrek van Mark Koevermans. De vice-voorzitter doelt daarmee op de aanval van Feyenoord-fans op bestuursleden van de Duitse subtopper.

Lees ook: Investeerder haakte af bij Feyenoord na bedreigingen Koevermans

Feyenoord kreeg dit Europese seizoen al liefst 25.000 euro aan boetes. "Als je een boete krijgt vanwege vuurwerk en je steekt toch een vuurpijl af in het stadion, ben je geen echte supporter. Als je ziet dat we dat soort boetes krijgen, kun je ook constateren dat wij geen baas in eigen huis zijn. Wij zullen ons met hand en tand daartegen verzetten. Uiteindelijk zijn wij namelijk wel verantwoordelijk."

Volgens Moussault moet er een grote slag worden geslagen in het weren van de misdragende fans uit het stadion. "We weten dat er mensen met een stadionverbod zijn die hier alsnog binnen komen. We moeten zo'n verbod wel kunnen handhaven. Misschien moeten we dat gaan doen met bijvoorbeeld gezichtsherkenning of dat soort zaken. We hebben ook heel fijne fans, maar natuurlijk maken we ons ook zorgen om de uitwedstrijd tegen Union", doelt hij op het Conference League-bezoek aan Berlijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen