Chiellini hoopt dat Raiola 'Thor' De Ligt bij Juventus laat

27 oktober 2021, 17:15

Als het aan Giorgio Chiellini ligt, geeft Matthijs de Ligt de komende jaren leiding aan de verdediging van Juventus. De ervaren aanvoerder van de Turijnse grootmacht weet dat zijn jonge collega bij zaakwaarnemer Mino Raiola zit en dat de ex-Ajacied mogelijk komende zomer al naar een andere club wordt gebracht. Dat hoopt Chiellini te voorkomen.

Chiellini is lovend over zijn Nederlandse defensiekompaan. "Hij is ongelofelijk sterk, ik noem hem Thor", grapt Chiellini in gesprek met DAZN. "Als hij Italiaans was geweest, had Juventus hem de komende jaren een stuk makkelijker kunnen behouden. Ik hoop dat zijn zaakwaarnemer Mino (Raiola, red.) hem de komende jaren in Turijn laat spelen."

Volgens de captain van Juve is De Ligt nu al volmaakt. "Hij heeft werkelijk alles, maar het verschil zit 'm bij hem in het hoofd. Hij is 22 jaar oud, maar heeft de mentaliteit van een dertigjarige. Hij stelt zichzelf iedere dag het doel om zich te verbeteren." De Ligt wordt de laatste maanden veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar de Engelse Premier League. Onder meer Chelsea heeft interesse.

De Ligt beleeft dit seizoen een achtbaanrit. De verdediger begon nog als basisspeler, maar raakte zijn plek kwijt. Snel daarna heroverde hij zijn plaats, maar werd hij geveld door een blessure. Daardoor zat hij in de topper tegen Inter negentig minuten op de reservebank.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen