Heracles Almelo
0 – 0
SC Heerenveen

NEC zet jeugdspeler op straat na rellen tijdens derby

27 oktober 2021 – NEC heeft geen plek meer voor de jeugdspeler die betrokken was bij rellen tijdens de Gelderse derby tegen Vitesse, zo laat de club weten aan De Gelderlander. De politie heeft de jeugdspeler geïdentificeerd als een van de relschoppers, waardoor de Nijmeegse formatie zich genoodzaakt voelt om het jeugdproduct op straat te zetten.

NEC zet jeugdspeler op straat na rellen tijdens derby

Het jeugdtalent speelde dit seizoen in NEC onder 18 en hielp mee aan het vernielen van een politiebusje. De speler in kwestie sloeg zelf een van de ramen in van het politiebusje. De Gelderse derby kwam bol te staan met incidenten. Zo gingen supporters de confrontatie aan met de politie. Het jeugdlid dat zich daarbij voegde, is inmiddels geroyeerd.

Lees ook: 'Jeugdspeler NEC sloeg in op politiebusje na Gelderse derby'

"De politie heeft inmiddels bevestigd dat een van de relschoppers een jeugdspeler is van ons onder 18-team", laat een woordvoerder weten. "Dit gedrag hoort niet bij de normen en waarden die wij als club uitdragen en we distantiëren ons van het gedrag dat hij heeft laten zien. Om die reden hebben we de desbetreffende jeugdspeler laten weten dat er voor hem geen plek meer is in onze jeugdopleiding."

Vanwege de rellen besloot Omroep Gelderland geen journalisten meer naar voetbalwedstrijden te sturen, nadat een medewerker van de omroep na afloop werd aangevallen. Ook in het stadion van NEC ging het flink mis. Een deel van de tribune in De Goffert stortte in nadat feestvierende Vitesse-fans de 0-1 overwinning vierden met de spelers. Een container onder de tribune voorkwam gewonden.

Eredivisie

gerelateerd