Heracles Almelo
0 – 0
SC Heerenveen

Ajax komt met verwacht contractnieuws: 'He's part of us'

27 oktober 2021 – Edson Álvarez heeft zijn contract bij Ajax verlengd, zo maakt de Amsterdamse club woensdagmiddag via de officiële kanalen wereldkundig. De Mexicaanse verdedigende middenvelder ligt nu tot medio 2025 vast in de Johan Cruijff ArenA. Het vorige contract van Álvarez liep in de zomer van 2024 af.

Ajax komt met verwacht contractnieuws: 'He's part of us'

Álvarez kondigde het contractnieuws vorige week al aan. Toen vertelde de Mexicaan dat slechts de laatste details nog moesten worden afgehandeld. "Het is geen geheim meer dat Ajax en ik dat allebei heel graag willen. Ik hoop zo snel mogelijk mijn handtekening te zetten, want we zijn eruit. De puntjes moeten alleen nog op de i worden gezet", zei hij tegen De Telegraaf.

De laatste plooien zijn inmiddels gladgestreken en de handtekeningen gezet. Daardoor kan Ajax hoger in de boom zitten als in de toekomst weer een club zich meldt voor Álvarez. Afgelopen zomer probeerde Stade Rennais om de middenvelder over te nemen. De Franse club schakelde zelfs de hulp in van de bekende Mexicaanse actrice Salma Hayek om Álvarez over te halen.

Álvarez was gevleid door de Franse interesse, maar bedankte vriendelijk. "Ik wil in de Champions League spelen, tegen heel grote teams. Daarbij was ik voor dit seizoen pas zes maanden een echte basisspeler. Dat is te kort om hier een onuitwisbare indruk achter te laten. Ik heb nog heel veel te bewijzen", legde hij onlangs uit waarom hij Rennes afwees.

Ajax nam Álvarez in de zomer van 2019 voor vijftien miljoen euro over van Club América. Na een wat stroeve start heeft de middenvelder zijn draai in Amsterdam helemaal gevonden. Tot nu toe speelde de Mexicaan 73 officiële wedstrijden in het shirt van Ajax, waarin hij zes keer scoorde.

Ajax

gerelateerd