Bayer Leverkusen slaat modderfiguur, ondanks goal Frimpong

27 oktober 2021, 20:29

Bayer Leverkusen heeft een pijnlijke nederlaag geleden in de DFB Pokal, ondanks een doelpunt van Jong Oranje-international Jeremie Frimpong. De nummer vier van de Bundesliga heeft verloren van Karlsruher sc. Die club staat achtste op het tweede niveau van Duitsland.

De bezoekers uit de Tweede Bundesliga begonnen geweldig aan de wedstrijd en begon al snel te geloven in een stunt door een vroege voorsprong. Binnen vier minuten kwam de ploeg op voorsprong via Luca Cueto. Bayer ging in de achtervolging, maar met de Nederlanders Frimpong en Mitchel Bakker in de basis kwam de thuisclub tot verrassend weinig serieuze kansen.

De dreiging bleef de gehele wedstrijden, maar na negentig minuten had de ploeg maar twee schoten op doel. Frimpong wist één daarvan te scoren. In minuut 54 zette hij de gelijkmaker op het scorebord, maar doordrukken zat er niet in. Meer dan zestig procent balbezit en twintig schoten zorgden niet voor meer doelpunten. Karlsruher profiteerde daar optimaal van. Na iets meer dan een uur spelen zette aanvallende middenvelder Choi Kyoung-rok de bezoekers weer op voorsprong. Die klap kwam Leverkusen niet meer te boven, waardoor een Duitse bekerstunt een feit is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen