Onderzoek naar Italiaanse ruildeals: Juventus en Napoli de klos?

27 oktober 2021, 21:26

De Italiaanse voetbalbond is begonnen met een onderzoek naar tientallen transfers in de Serie A. Clubs zouden spelers bewust verkeerd getaxeerd hebben, waardoor bij ruiltransfers minder bijbetaald hoefde te worden.

Dat meldt La Gazzetta dello Sport. Het zou gaan om 62 transfers in de periode tussen 2019 en 2021. Bij de meeste deals zou Juventus betrokken zijn, maar de spelers met het grootste transferbedrag speelt bij Napoli: Victor Osimhen. De spits ging vorig jaar voor ruim zeventig miljoen euro van Lille naar Napoli, maar dat was niet het enige: in ruil voor de aanvaller liet de Italiaanse club vier jeugdspelers naar Frankrijk gaan.

Destijds taxeerde Napoli de waarde van de spelers op tien miljoen euro, maar inmiddels is het kwartet al weer weggestuurd bij Lille. Ze waren simpelweg niet goed genoeg. Ruiltransfers zorgen al langer voor discussies in Italië. Het is bijna onmogelijk om een precieze marktwaarde vast te stellen, waardoor met ruildeals makkelijk gesjoemeld kan worden. Ook de transfer van Miralem Pjanic naar FC Barcelona wordt onderzocht.

Volgens Italiaanse media heeft Covisoc, de toezichthouder van Serie A-clubs, een gedetailleerd rapport gestuurd naar de aanklager van de competitie en de voorzitter van de voetbalbond van het land. Mocht uit het onderzoek komen dat de clubs zich daadwerkelijk schuldig hebben gemaakt aan deze creatieve vorm van boekhouden, dan lijken er puntenstraffen te komen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen