Veerman neemt revanche: sc Heerenveen komt met de schrik vrij

27 oktober 2021, 21:54

Het leek lang op een teleurstellende avond uit te draaien voor sc Heerenveen op bezoek bij AFC, maar uiteindelijk stapte de ploeg in het pompeblêdenshirt met een opgelucht gevoel van het veld op Sportpark Goed Genoeg: 1-2.

De Friezen wisten in de Eredivisie de laatste twee wedstrijden niet te winnen, maar toch heerste er optimisme bij de Friezen. De ploeg wist Ajax goed tegenstand te bieden ondanks het 0-2 verlies en ook tegen FC Utrecht (2-1) liet het team van Johnny Jansen zien prima mee te kunnen met de subtopper. Het probleem bleek alleen de afronding.

Tegen de Domstedelingen moest Henk Veerman nog op de bank beginnen omdat de trainer niet tevreden was over de inzet van de aanvaller. In het duel met AFC mocht hij wel weer vanaf de aftrap meedoen. Maar ook met de Volendammer in de basis kwam de ploeg niet tot scoren in de eerste helft. Hij was in de twintigste minuut dichtbij met een kopbal op de paal, nadat Dalien Maatsen de Amsterdammers twee minuten daarvoor op voorsprong had gekopt.

Jansen was duidelijk niet tevreden en gaf in de tweede helft een signaal af door voor het uur al vier keer te wisselen. Het wierp zijn vruchten af. De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd, voerden de druk wat verder op en de amateurs leken vermoeider te worden. Daar profiteerde Henk Veerman het eerst van. Met nog een kwartier te gaan schoot hij zijn ploeg op gelijke hoogte. Het bleek het begin van het einde voor AFC, dat drie minuten later ook de tweede tegengoal incasseerde. Manchester City-huurling Filip Stefanovic kwam naar binnen toe en besloot om uit te halen. Die inzet was te machtig voor keeper Patrick Zonneveld waardoor Heerenveen 'gewoon' wint.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!