Bayern lijdt grootste nederlaag ooit in Duitse beker

27 oktober 2021 – Het bekeravontuur zit er alweer op voor Bayern München. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann werd woensdagavond op uiterst pijnlijke wijze uit de DFB-Pokal gekegeld. Borussia Mönchengladbach leidde de kampioen van de Duitsland naar de slachtbank: 5-0. 

Bayern lijdt grootste nederlaag ooit in Duitse beker

Dat het een vervelende avond zou worden voor Bayern, werd al vrij snel duidelijk. Manu Koné maakte er binnen twee minuten 1-0 van door op aangeven van Breel Embolo raak te schieten. Het bleek geen wake-upcall voor de bezoekers, want een kwartier later prijkte een 3-0 stand op het scorebord. Ramy Bensebaini (schot en strafschop) nam het tweede en derde doelpunt voor zijn rekening.

Nagelsmann was halverwege ongetwijfeld woedend op zijn ploeg, maar zijn donderpreek sorteerde niet het gewenste effect. Ook na rust was Bayern geen schim van de ploeg die de Bundesliga domineert en al bijna zeker is van overwintering in de Champions League. Embolo maakte er vroeg in de tweede helft 4-0 van en scoorde even later ook zijn tweede van de avond.

Een nog pijnlijkere nederlaag bleef Bayern bespaard. Desalniettemin stapten de spelers van de kampioen van Duitsland met het schaamrood op de kaken het veld af, want nooit eerder verloor Bayern met zulke grote cijfers in het bekertoernooi. Bayern krijgt zaterdag een kans om de kater van de uitschakeling enigszins weg te spoelen. Dan gaan de manschappen van Nagelsmann in de Bundesliga op bezoek bij Union Berlin.

Eredivisie

gerelateerd