FC Groningen tankt vertrouwen met ruime zege en bekert verder

27 oktober 2021 – FC Groningen heeft goede zaken gedaan in het bekertoernooi tegen Helmond Sport. De ploeg won met 4-0, tankte vertrouwen en zag meerdere omstreden spelers uitblinken in de Euroborg. Dannu Buijs stapte dan ook tevreden van het veld af na negentig minuten.

FC Groningen tankt vertrouwen met ruime zege en bekert verder

De Trots van het Noorden staat in de Eredivisie op een teleurstellende vijftiende plek met tien punten uit evenveel duels. Tegen de Brabanders werd gewerkt aan het zelfvertrouwen. Negentien minuten moesten de supporters wachten op de openingstreffer, die op naam kwam van Romano Postema. Hij schoot raak na een goede actie van Daleho Irandust.

De Zweedse spelmaker kwam op de slotdag van de transferperiode naar FC Groningen en kreeg meteen de bijnaam 'Koning van de Euroborg'. Het zorgde voor hoge verwachtingen, maar die wist hij tot dusver niet waar te maken. Tegen de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie kon hij wel zijn klasse tonen als aanvallende middenvelder met een goede individuele actie. Nadat hij de eerste treffer voorbereidde, mocht hij zelf de tweede goal maken.

Lees ook: Veerman neemt revanche: sc Heerenveen komt met de schrik vrij

Voor rust werd het ook nog 3-0. Wederom was Postuma trefzeker. Het was voor Buijs het teken dat hij in de tweede helft wat andere spelers minuten kon geven. Zo bleven Bart van Hintum, Ngonge en Mo El Hankouri achter in de kleedkamer en kwamen Bjorn Meijer, Patrick Joosten en Jørgen Strand Larsen binnen de lijnen. Laatstgenoemde zorgde in minuut 54 voor de laatste treffer van de wedstrijd. De Groningers kenden dus een zorgeloze avond en bekeren verder.

Eredivisie

gerelateerd