Ongelooflijke reeks Man City in League Cup ten einde

27 oktober 2021, 23:09   Bijgewerkt: 28 oktober 2021, 00:49

Manchester City zal de titel in de League Cup niet prolongeren. De ploeg van trainer Pep Guardiola werd woensdagavond door West Ham United uitgeschakeld in het bekertoernooi. In de strafschoppenreeks trok de Londense club aan het langste eind. Liverpool en Tottenham Hotspur bekerden in tegenstelling tot City wel verder.

West Ham United - Manchester City 0-0 (5-3 w.n.s.)

Het was voor Manchester City alweer vijf jaar geleden dat het een wedstrijd in de League Cup had verloren. Dat was in het seizoen 2016/17, toen Manchester United in de achtste finale te sterk was (1-0). In de vier daaropvolgende edities van het bekertoernooi verloor City geen enkele keer en greep het dus telkens de eindzege.

Woensdag kwam City niet tot scoren tegen West Ham. Omdat ook de thuisploeg er niet in slaagde om een doelpunt te maken, moest een strafschoppenserie uitkomst bieden. Aan de kant van The Citizens miste Phil Foden, de andere penalty's werden wel raak geschoten.

Preston North End - Liverpool 0-2

Met een sterk gewijzigd elftal ten opzichte van de gewonnen kraker tegen Manchester United (0-5) had Liverpool het niet makkelijk met de nummer negentien van het Championship. Sepp van den Berg, die door Liverpool word verhuurd aan Preston, mocht even hopen op een stunt tegen zijn eigenlijke werkgever. Een halfuur voor tijd brak Takumi Minamino namens de bezoekers echter de ban. Divock Origi maakte er op fraaie wijze even later 0-2 van.

Burnley - Tottenham Hotspur 0-1

Voor Steven Bergwijn was er een basisplaats weggelegd op Turf Moor. Het lukte de Nederlandse aanvaller niet om zich te onderscheiden; na een uur werd hij naar de kant gehaald. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt toen Bergwijn al was gewisseld. Lucas Moura kopte twintig minuten voor tijd de 0-1 binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen