La Liga blijft ongekend spannend door puntverlies Real Madrid

27 oktober 2021 – Real Madrid is er niet in geslaagd om te winnen van het verrassend presterende Osasuna. De wedstrijd eindigde zoals de wedstrijd begon: zonder doelpunten. Door het puntverlies van de Madrilenen zijn er nu vier ploegen die de koppositie delen met 21 punten. Het gat met FC Barcelona, dat eerder op de avond met 1-0 verloor van Rayo Vallecano, is daardoor nog altijd 'slechts' zes punten.

La Liga blijft ongekend spannend door puntverlies Real Madrid

Osasuna draait dit seizoen keurig mee in de subtop. De ploeg scoort niet vaak, maar krijgt ook heel weinig doelpunten tegen. Een stugge tegenstander dus voor Carlo Ancelotti en zijn mannen. Dat bleek ook wel tijdens de wedstrijd. De Spaanse grootmacht mocht de bal naar hartenlust overspelen, maar grote kansen leverde het niet op. De tegenstander kan redelijk makkelijk stand houden. Na rust moesten de fans meer dan 25 minuten wachten voor het eerste schot van de thuisploeg tussen de palen afgevuurd werd.

Real bleef wel zoeken naar de ruimte, maar veel gevaarlijke momenten leverde het niet op. De Koninklijken waren te onzuiver in de eindfase en er was ook amper ruimte om te voetballen door de gesloten defensie van de uitploeg. Marcelo was kort voor de blessuretijd nog dicht bij na twee combinaties met Vinicius. Waar het ene schot ruim voorlang ging, werd de andere poging geblokt. De mooiste poging kwam tien minuten voor tijd om naam van Casemiro, die de bal vanaf eigen helft net over de goal schoot.

Door het gelijkspel komt Real Madrid op een gedeelde eerste plaats. De ploeg het na tien wedstrijden 21 punten, net als Sevilla en Real Sociedad. Real Betis heeft ook hetzelfde puntenaantal, maar de Andalusische club had daar een wedstrijd meer voor nodig. De Verdiblancos wonnen eerder op de avond knap met 4-1 van Valencia.

LaLiga

gerelateerd