Dost, Zirkzee en Hoedt onderscheiden zich in Croky Cup

27 oktober 2021 – Club Brugge heeft zich woensdagavond geplaatst voor de achtste finale van de Croky Cup, het Belgische bekertoernooi. Bas Dost had tegen KMSK Deinze (3-0) een zeldzame basisplaats en greep zijn kans door twee keer te scoren. Ook voor John van den Brom, Joshua Zirkzee en Wesley Hoedt werd het een heuglijke avond.

Dost, Zirkzee en Hoedt onderscheiden zich in Croky Cup

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Club Brugge - KMSK Deinze 3-0
Voor het eerst sinds 1 augustus was er voor Dost een basisplaats weggelegd bij Club Brugge. De lange Nederlandse spits toonde dat hij het scoren nog niet verleerd was door in de slotfase twee keer te scoren. Deinze speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man omdat Djihad Bizimana al na twintig minuten rood had gekregen. Naast Dost was ook José Izquierdo trefzeker in het Jan Breydelstadion.

Sint-Eloois-Winkel Sport - KRC Genk 0-6
Van den Brom had eindelijk weer reden tot lachen. De Nederlandse trainer, die deze week afscheid moest nemen van rechterhand Dennis Haar, won met ruime cijfers van de amateurclub. "Alles is hiermee nu niet vergeten en vergeven, maar dit is wel wat we nodig hadden. Het zal moeten blijken of dit bevrijdend is, maar het lucht wel op", aldus Van den Brom tegenover Sporza na afloop van de grote zege.

Raal La Louvière - RSC Anderlecht 1-7
Vier van de acht doelpunten die in La Louvière werden gemaakt, waren van Nederlandse makelij. Zirkzee opende de score namens Anderlecht, waarna Hoedt de marge verdubbelde. Beide Nederlanders prikten er later in de wedstrijd nog eentje bij. Lior Refaelov was namens Anderlecht ook tweemaal trefzeker.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd