BREAKING | Ronald Koeman ontslagen bij FC Barcelona

28 oktober 2021 – Ronald Koeman is ontslagen als trainer van FC Barcelona. De Catalaanse club heeft in de nacht van woensdag op donderdag bekendgemaakt dat het contract van de Nederlandse oefenmeester is verscheurd. De nederlaag tegen Rayo Vallecano (0-1) bleek de spreekwoordelijke druppel.

BREAKING | Ronald Koeman ontslagen bij FC Barcelona

De leiding van Barcelona belegde na afloop van de nederlaag in Vallecas een spoedvergadering, waarin werd besloten om afscheid te nemen van Koeman. Men geloofde niet langer dat de Nederlandse trainer het tij nog kon keren. In de Spaanse competitie won Barcelona dit seizoen slechts vier van de tien wedstrijden, met een teleurstellende negende plaats tot gevolg. In de Champions League moet Barça alle zeilen bijzetten om te overwinteren.

Barcelona verkeert in een grote sportieve crisis, die niet los kan worden gezien van de zorgelijke financiële situatie. De club moest afgelopen zomer noodgedwongen afscheid nemen van een hoop spelers, onder wie Lionel Messi. Dat het post-Messi-tijdperk zwaar zou worden wist iedereen in Barcelona, maar desalniettemin werd er verwacht dat Barça met Real Madrid en Atlético Madrid zou kunnen wedijveren. Hoewel de clubs uit de Spaanse hoofdstad ook al de nodige punten hebben laten liggen, staat Barcelona er nog slechter voor.

Koeman was sinds de zomer van 2020 trainer van Barcelona. In zijn eerste seizoen wonnen de Catalanen de Copa del Rey en streden zij lang mee om de Spaanse titel. Toch gaat de Nederlander in de boeken als de slechtste trainer van de Catalaanse club van de laatste achttien jaar. Onder Koeman veroverde Barcelona in 48 competitiewedstrijden 94 punten (28 zeges, 10 gelijke spelen en 10 nederlagen). Dat komt neer op een gemiddelde van 1,96 punt per wedstrijd.

Opvolger
Nu Koeman niet langer trainer is van Barcelona, rijst de vraag: wie volgt hem op? Xavi is de favoriet om de vacante positie in te vullen. Men verwacht dat de onderhandelingen met de voormalig middenvelder en Al Sadd, zijn huidige club, spoedig worden geopend.

LaLiga

gerelateerd