Xavi topfavoriet bij FC Barcelona, ook Ten Hag genoemd

28 oktober 2021, 07:36   Bijgewerkt: 28 oktober 2021, 08:56

FC Barcelona heeft Xavi in het vizier als de opvolger voor Ronald Koeman. De Catalaanse club heeft de voormalig middenvelder enkele weken geleden al benaderd en hij is dan ook de absolute topfavoriet om de nieuwe coach te worden in Camp Nou. Toch worden er alternatieven genoemd in de Spaanse media.

Volgens transferspecialist Fabrizio Romano is er al contact gezocht door FC Barcelona met Xavi, terwijl ook de Catalaanse media El Mundo Deportivo en RAC1 schrijven dat de voormalig Spaans international de beste papieren heeft. Hij is momenteel werkzaam bij Al-Sadd en met die club moet nog wel een overeenkomst worden bereikt, al lekte eerder uit dat Xavi mogelijk een clausule in zijn verbintenis heeft staan.

Xavi zou zelf open staan voor een avontuur in Camp Nou, al is er tussen beide partijen nog geen akkoord. Mocht het een langere periode duren, dan wordt Sergi Barjuan – de huidige trainer van het B-elftal – gezien als goed alternatief om de tussenliggende periode in te vullen als interim-coach bij de geplaagde La Liga-club. 

Lees ookDe tien meest genoemde opvolgers van Koeman bij FC Barcelona

Verder worden de inmiddels vaker genoemde namen genoemd. Andre Pirlo is een lievelingetje van voorzitter Joan Laporta, maar heeft weinig ervaring. Ook Erik ten Hag, de Belgische bondscoach Roberto Martinez, de Argentijn Marcelo Gallardo en Antonio Conte werden eerder al concreet gelinkt aan de trainerspositie in Catalonië. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen