Spaanse media hard voor tijdperk Koeman bij FC Barcelona

28 oktober 2021, 08:58

Het ontslag van Ronald Koeman (58) bij FC Barcelona was een onvermijdbaar feit. De resultaten onder leiding van de Nederlandse coach waren simpelweg onvoldoende, zelfs gezien verzachtende omstandigheden in de afgelopen maanden in Camp Nou. Volgens de Spaanse media was het einde al veel langer nabij en men kijkt niet bepaald positief terug op het afgelopen tijdperk.

Volgens het dagblad AS was het lot na de nederlaag tegen Benfica al beslecht voor Koeman. 'Maar Laporta liet hem nog even bungelen en toen de resultaten geen beterschap toonden, greep de preses alsnog in', stelt het medium, dat een coach zag, die geen 'puf' meer had voor zijn job. Dat de gedroomde opvolger Xavi in de tussentijd nog een finale speelde met zijn huidige club Al-Sadd en misschien dat wel de reden was dat Koeman nog even moest aanblijven, wordt niet vermeld.

'Koeman heeft nooit het vertrouwen gehad van Laporta', kopt SPORT, dat door de resultaten ook weet dat de positie van de coach niet langer houdbaar was. 'Maar er zijn meer mensen verantwoordelijk. De erfenis van Josep Bartomeu, het vertrek van Lionel Messi en Antoine Griezmann: door alle perikelen was er nog maar middelmaat over in Camp Nou. Maar de spelers kun je niet wegsturen, de trainer wel.'

El Mundo Deportivo legt uit dat Koeman zelf ook wist dat hij ontslagen zou worden. 'Hij begon telkens maar over de resultaten tijdens de persconferenties. Ditmaal waren er alleen maar nederlagen, dan word je ontslagen', stelt de Catalaanse krant. Marca spreekt over een tijdperk met 'meer schaduw dan licht' onder Koeman, met twee positieve kanten. 'De winst van de Copa del Rey en het veelvuldig inzetten van de jeugdspelers.' Volgens het Madrileense medium is Xavi de gedroomde opvolger van de Nederlander. 

Lees ook'Koeman krijgt astronomisch bedrag mee na ontslag bij Barça'

'Opvallend genoeg is Koeman precies een jaar na het vertrek van Josep Bartomeu ontslagen', stelt El Pais, dat daarbij aantekent dat Koeman ook achtervolgd werd door het verleden. De nieuwe president had beduidend minder vertrouwen in de coach en heeft hem 'ondanks een clausule van twaalf miljoen euro' weggestuurd. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen