Pikant randje aan ontslagdatum van Koeman bij FC Barcelona

28 oktober 2021, 08:46

Ronald Koeman werd woensdagavond heel laat op 27 oktober 2021 ontslagen als coach van FC Barcelona. Een datum met een pikant randje, want het is op de dag af exact een jaar nadat president Josep Bartomeu (foto) besloot op te stappen bij de Catalaanse grootmacht.

En diverse Spaanse media schrijven dat met het opstappen van Bartomeu het lot van Koeman min of meer al was bezegeld. Hoewel er in maart van dit kalenderjaar sowieso presidentsverkiezingen zouden komen, was duidelijk dat na het vertrek van de voorzitter, de positie van Koeman zeker niet sterker was dan onder de man die hem naar Camp Nou haalde in de zomer daarvoor.

Op 27 oktober 2020 besloot Bartomeu na ongelofelijk veel kritiek aan zijn adres uiteindelijk op te stappen in Camp Nou. Koeman bleef op dat moment dus nog wel aan, maar struggelde het hele jaar dat erop zou volgen. Behalve de winst in de Copa del Rey waren er maar weinig successen onder de Nederlander, die wel te kampen had met diverse grote problemen.

Lees ookXavi topfavoriet bij FC Barcelona

Uiteindelijk werden de resultaten zo slecht, dat Laporta – de opvolger van Bartomeu – zich genoodzaakt voelde om in te grijpen. Koeman werd opvallend genoeg exact een jaar na het opstappen van Bartomeu de laan uitgestuurd, met een ontslagpremie van naar verluidt zo'n twaalf miljoen euro.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen