Dit is de poule van de Oranje Leeuwinnen op het EK2022

28 oktober 2021 – De Oranje Leeuwinnen zijn voor het EK 2022 in Engeland ingedeeld in Groep C. De ploeg van Mark Parsons is gekoppeld aan Zweden, Zwitserland en Rusland. Het toernooi, dat in Engeland wordt gehouden, begint voor Oranje op 9 juli met een kraker tegen Zweden.

Dit is de poule van de Oranje Leeuwinnen op het EK2022

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Vier jaar geleden werd het Europees kampioenschap in Nederland gehouden. In eigen land wist Oranje toen de titel te pakken. Het doel deze zomer is dus duidelijk: het kunstje herhalen en de prijs verdedigen. De eerste wedstrijd is meteen belangrijk om te kijken waar de ploeg staat: Zweden is dan de tegenstander. Die ploeg wist deze zomer nog de finale van het Olympische Spelen te halen. De eindstrijd met Canada ging na strafschoppen verloren.

Op 13 juli is Rusland de tweede tegenstander, waarna de groepsfase vier dagen later wordt afgesloten met een wedstrijd tegen Zwitserland. De nummers één en twee uit de vier groepen gaan door naar de knock-outfase. De finale wordt op 31 juli gespeeld op Wembley.

Sarina Wiegman zal hopen dat zij het toernooi weer weet te winnen, al moet dat nu met een ander land gebeuren. Zij maakte na de Olympische Spelen de overstap van Nederland naar de Engelse nationale ploeg. Haar poule bestaat verder uit Oostenrijk, Noorwegen en Noord-Ierland.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd