Álvarez: "Ik hou er niet van om te denken dat ik een sleutelrol heb"

28 oktober 2021, 19:39

Edson Álvarez is onder de indruk van Erik ten Hag. De Mexicaan kreeg sinds zijn komst veel kritiek van de fans, maar de oefenmeester bleef in de Mexicaan geloven. Inmiddels is hij onomstreden basisspeler. De controlerende middenvelder is dankbaar dat de trainer hem is blijven steunen en helpen.

"Ik durf te stellen dat hij de beste trainer is die ik in mijn korte carrière heb gehad. Hij is, en dat heb ik al vaker gezegd, iemand die heel goed voorbereid is. Hij heeft een enorme winnaarsmentaliteit en wil altijd meer. Hij heeft me heel veel binnen het veld geleerd, op tactisch vlak, maar ook technisch ben ik beter geworden, met behulp van de hele staf", vertelt Álvarez, die woensdag zijn contract in Amsterdam verlengde.

"Hij heeft me erg veel geholpen, ik heb me verder ontwikkeld. Ik voel nu dat hij vertrouwen in me heeft. De enige manier waarop ik zijn vertrouwen kan beantwoorden, is in het veld", vervolgt de Mexicaan, die vorig seizoen als wisselspeler begon. Na de winterstop knokte hij zich terug in de basis en inmiddels lijkt de ploeg niet meer zonder hem te kunnen. Álvarez is niet de beste voetballer, maar weet heel goed wat hij wel kan: ballen onderscheppen en controle houden.

Maar een sleutelrol in het team? Zo wil de bescheiden middenvelder het niet noemen in gesprek met Ajax TV. "Ik hou er niet van om te denken dat ik een sleutelrol heb, want ik houd er niet van achterover te gaan leunen. Ik wil niet denken dat ik alles al heb bereikt, want ik weet dat het niet zo is. Ik kan nog veel dingen verbeteren in het veld. Ik moet me blijven voorbereiden, maar ik word heel blij van het feit dat ik alle wedstrijden speel. Daardoor krijg ik meer zelfvertrouwen en kan ik het team nog beter helpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen