'Real wil van Hazard af en gaat voor droomvoorhoede'

28 oktober 2021, 21:55   Bijgewerkt: 28 oktober 2021, 22:07

Real Madrid wil Eden Hazard voor vijftig miljoen euro van de hand doen. De vleugelspeler kwam twee jaar geleden voor meer dan het dubbele naar Spanje, maar wist geen moment te imponeren. De Belg zit vaker aan de kant met blessures dan dat hij meedoet bij de topclub. Bijna zestig wedstrijden miste hij door diverse kwetsuren. Daarom moet hij nu vertrekken, als er tenminste een serieus bod binnenkomt.

De Britse tak van ESPN weet dat de aanvaller er ondanks zijn blessuregevoeligheid nog goed op staat bij diverse clubs. Zo zou het onlangs overgenomen Newcastle United wel oren hebben naar een samenwerking en Chelsea zou de vleugelaanvaller ook wel weer in de armen willen sluiten. Voor hij naar de Spaanse hoofdstad vertrok, maakte hij op Stamford Bridge jarenlang furore. Beide clubs hoeven niet over geld in te zitten en kunnen deze winterse transferperiode dus serieus zaken doen.

Dat zou ook Real heel goed uitkomen. De club wil de selectie versmallen om ruimte vrij te maken in het salarisbudget. De Koninklijken willen namelijk investeren in de selectie met twee topaanwinsten. Kylian Mbappé moet transfervrij overkomen van Paris Saint-Germain en Erling Braut Haaland moet de nieuwe spits worden in het Estadio Santiago Bernabéu. Maar voor dat duo kan komen, moet er dus eerst verkocht worden. Ook Gareth Bale en Isco mogen uitkijken naar een andere broodheer.

Opvallend is dat beide spelers niet gehaald worden als opvolger van Hazard, die dit seizoen serieuze concurrentie heeft van talent Vinícius Júnior. De pijlsnelle aanvaller maakt een ongekende ontwikkeling door en laat de laatste weken zien dat hij voor de goal eindelijk de rust kan bewaren, waardoor hij zijn snelheid combineert met rendement. "Het probleem van Hazard is momenteel dat hij een coach heeft die de voorkeur geeft aan andere spelers, wat kan gebeuren bij een ploeg als deze", liet Carlo Ancelotti weten na El Classico.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen