Insigne houdt Napoli op titelkoers en nadert Maradona op ranglijst

28 oktober 2021, 23:12   Bijgewerkt: 28 oktober 2021, 23:27

Mede door twee benutte strafschoppen van Lorenzo Insigne heeft Napoli drie punten overgehouden aan het competitieduel met Bologna. De ploeg won met 3-0 en mag daardoor blijven hopen op de landstitel, al is het nog vroeg in het seizoen. De club uit Napels moet de koppositie delen met AC Milan, maar heeft een beter doelsaldo na tien speelrondes.

Fabián Ruiz opende de score met een prachtig afstandsschot, maar de grote ster van de avond werd Insigne. Door zijn twee doelpunten hijgt hij legende Diego Armando Maradona in de nek. De Argentijn scoorde 115 goals voor de club, de Italiaan heeft momenteel een treffer minder gemaakt. Overigens werden beide doelpunten van de buitenspeler gemaakt vanaf de strafschopstip.

De bal ging in de eerste helft op de stip na een merkwaardige handsbal van Gary Medel, maar in de tweede helft was er een stuk minder nodig om de scheids te laten fluiten. Aanvaller Victor Osimhen ging wel heel makkelijk naar de grond, maar arbiter Serra Marco zag er wel een overtreding in. Ook de VAR greep niet in. Bij Bologna vielen Sydney van Hooijdonk en Mitchell Dijks in de slotfase in. Jerdy Schouten bleef op de bank.

Napoli en AC Milan zijn na tien speelronden nog ongeslagen en lijken dit seizoen met z'n tweeën uit te vechten wie er met de landstitel vandoor gaat. Hoewel het seizoen nog niet zo lang onderweg is, is het gat met nummer drie Internazionale al opgelopen tot zeven punten. Titelfavoriet Juventus lijkt het kampioenschap al helemaal te kunnen vergeten. De ploeg staat zevende en heeft al dertien punten achterstand.