Uit beeld verdwenen Janssen wint derde prijs in Mexico

29 oktober 2021, 08:15

Vincent Janssen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een nieuwe trofee aan zijn prijzenkast toegevoegd. De Nederlandse aanvaller legde met CF Monterrey beslag op de CONCACAF Champions League. In de finale rekende de club van Janssen met het eveneens Mexicaanse Club América (1-0).

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de negende minuut gemaakt. Funes Mori, die in het verleden uitkwam voor Benfica, profiteerde optimaal van geklungel in de defensie van América. Janssen begon de eindstrijd vanaf de bank en kwam na 75 minuten binnen de lijnen. Omdat de blessuretijd liefst vijftien minuten bedroeg, stond de voormalig speler van Almere City FC en AZ uiteindelijk nog een halfuur binnen de lijnen.

Janssen, die sinds 2019 onder contract staat bij Monterrey, heeft nu drie prijzen gewonnen in Mexicaanse dienst. In zijn eerste jaar legde de zeventienvoudig Oranje-international beslag op de Mexicaanse titel. Vorig jaar verzuimde Monterrey de landstitel te prolongeren, maar werd de nationale beker wel gewonnen.

Er is meer goed nieuws voor Monterrey en Jansen. Dankzij de eindzege in de CONCACAF Champions League heeft de Mexicaanse club zich geplaatst voor het WK voor clubteams. Daaraan doen in elk geval Chelsea, Al-Ahly, Auckland City en Al-Jazira. De kampioenen van Zuid-Amerika en Azië, die nog niet bekend zijn, maken ook deel uit van het deelnemersveld.