Padt behoort tot grootste penaltykillers van Europa

29 oktober 2021, 12:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sergio Padt behoort tot de grootste penaltykillers van Europa, zo blijkt uit een inventarisatie van Transfermarkt. De datawebsite heeft een top-25 samengesteld van keepers die sinds 2015 de meeste strafschoppen wisten te keren. Padt heeft de lijst nipt gehaald.

Padt, de voormalig doelman van FC Groningen die afgelopen zomer de overstap naar het Bulgaarse Ludogorets maakte, kreeg 28 keer de kans om een strafschop te keren. Zeven maal wist hij de penaltynemer van scoren af te houden. Onder meer Donyell Malen (toen nog speler van PSV) en Hakim Ziyech (toen nog speler van Ajax) faalden oog in oog met Padt.

De relatief onbekende Aleksandr Belenov van FC Ufa en Ralf Fährmann van Schalke 04 zijn de grootste penaltykillers op de Europese velden. Zij keerden de afgelopen jaren twaalf strafschoppen. Koen Casteels, Andrea Consigli, Benoît Costil, Baptiste Reynet (allen tien strafschoppen), Soslan Dzhanaev, Keylor Navas, Gianluigi Donnarumma en Salvatore Sirigu (allen negen strafschoppen) completeren de top-tien.

Padt staat sinds deze zomer op de loonlijst bij Ludogorets, waar hij weinig aan spelen toekomt. Voor de Nederlandse doelman staat de teller pas op vier optredens in de Bulgaarse competitie.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen