Lyon-voorzitter eens met kritiek, maar blijft Bosz steunen

29 oktober 2021, 13:27

Met een negende plaats na elf duels kent Peter Bosz bij Olympique Lyonnais geen droomstart. Net als de onlangs ontslagen landgenoten Ronald Koeman en Mark van Bommel krijgt ook hij daarom kritiek te verduren, al is er in Bosz nog wél vertrouwen vanuit zijn club.

Dat vertrouwen werd deze week uitgesproken door voorzitter Jean-Michel Aulas. Hij reageerde tijdens een persconferentie op onder meer de kritiek op de trainer van zijn club. Daarbij ging het niet alleen over de slechte prestaties, maar ook over het feit dat toptalent Rayan Cherki onvoldoende kansen krijgt. Daar was Aulas het opvallend genoeg openlijk mee eens.

"We delen het ongeduld van de supporters over het uitblijven van de doorbraak van Rayan Cherki", reageerde hij, geciteerd door L'Équipe. "Maar we hebben het volste vertrouwen in Peter Bosz, die weet hoe hij moet omgaan met jonge jongens en dit soort situaties. Misschien kan hij tijdens de Afrika Cup de kans krijgen", doelde hij op de afwezigheid van enkele Afrikaanse Lyon-spelers tijdens dat toernooi. 

Vooralsnog ziet Aulas het dus nog altijd in Bosz zitten. "We maken stappen sinds het begin van het seizoen. Peter Bosz heeft een duidelijk verhaal, waar ik het volste vertrouwen in heb. We hebben punten verloren door een gebrek aan discipline, maar ook door de VAR en de scheidsrechters", nam hij het voor zijn trainer op. In de competitie verloor Bosz tot dusver 3 keer, speelde hij 4 keer gelijk en won hij 4 keer. In de Europa League gaat Lyon na drie duels ongeslagen aan kop. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen