Guardiola verdedigt Koeman: "Dat overleef ook ik niet"

29 oktober 2021 – Het ontslag van Ronald Koeman bij FC Barcelona is vrijdagmiddag ter sprake gekomen tijdens de persconferentie van Pep Guaridola richting de thuiswedstrijd van Manchester City tegen Crystal Palace. Het doet de Spaanse oefenmeester pijn dat zijn goede vriend de laan is uitgestuurd.

Guardiola verdedigt Koeman: "Dat overleef ook ik niet"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Maar ook Koeman ontkomt niet aan de harde realiteit van het trainersvak, weet Guardiola. "We zijn afhankelijk van resultaten. Als er niet wordt gepresteerd, overleeft niemand het. Koeman niet en ik ook niet. Hij is een vriend van mij, ik wens hem het beste en zal hem snel weer zien. Ik weet zeker dat hij goede dingen heeft gedaan voor de jonge spelers die zijn doorgestroomd vanuit de jeugdopleiding", aldus Guardiola.

De kans is groot dat Xavi, eveneens een bekende van Guardiola, de nieuwe trainer van Barcelona wordt. "Allereerst: ik weet niet wat er gaat gebeuren. Barcelona heeft een interim-trainer en ik wens hem veel succes. Hij is een goede vriend van mij. Als Xavi de nieuwe trainer wordt, dan twijfel ik er niet aan dat hij klaar is voor de klus. Hij kent de omgeving, weet wat hem te wachten staat en heeft de passie om het te doen."

Volgens Guardiola is Xavi nu meer ervaren dan toen hij trainer van Barcelona werd. "Koeman, Sergi (Barjuán, de interim-trainer, red.) en Xavi weten dat succes afhangt van de kwaliteiten en inzet van de spelers. We zijn verantwoordelijk als trainer, maar onze invloed is minder groot dan men denkt. Het succes dat ik had, was te danken aan de kwaliteiten van de spelers. Als Xavi de nieuwe trainer wordt, wens ik hem het allerbeste en hoop ik dat hij de club stap voor stap naar het oude niveau kan terugbrengen."

LaLiga

gerelateerd