City greep naast topspits: "De pandemie maakte het lastig"

29 oktober 2021 – Romelu Lukaku ging afgelopen zomer voor eerherstel door zijn heldenstatus bij Inter te verruilen voor een tweede kans bij Chelsea. Een jaar eerder had de spits echter ook al voor een terugkeer naar de Premier League kunnen kiezen. De Belg was toen namelijk dicht bij een overstap naar Manchester City.

City greep naast topspits: "De pandemie maakte het lastig"

Dat vertelde Federico Pastorello, zaakwaarnemer van Lukaku, donderdag aan The Telegraph. "Ik denk dat ik niemand kwaad doe als ik vertel dat Manchester City zich vorig jaar gemeld heeft", blikte hij terug. "De pandemie maakte het toen echter lastig om te vliegen en mensen te ontmoeten. Het begon heel concreet en serieus, maar ze zijn uiteindelijk van gedachten veranderd of waren er niet klaar voor om de transfer rond te laten komen."

City verlegde de focus afgelopen zomer op het binnenhalen van Harry Kane, maar zag ook die transfer afketsen. Lukaku zelf zal achteraf blij zijn geweest dat het zo gelopen is, want met Inter pakte hij de landstitel. "Romelu was erg gelukkig in Milaan. Hij houdt van de supporters, de stad en de club. Aan de andere kant droomde hij altijd van een terugkeer naar Chelsea", vertelde Pastorello, die Lukaku hielp om voor liefst 115 miljoen euro naar Chelsea te verhuizen.

"Chelsea was er honderd procent zeker van dat ze Lukaku wilden hebben. Daar heb ik nooit aan getwijfeld. Er waren wel meer aanbiedingen nodig voor ze op een bedrag kwamen dat Inter accepteerde. Als ik erop terugkijk, denk ik dat het voor iedereen een goede deal is geweest." Overigens moet Chelsea Lukaku door een blessure op dit moment wel missen. Thomas Tuchel liet vrijdagmiddag weten dat hij vermoedelijk pas na de interlandperiode zal terugkeren. 

Premier League

gerelateerd