Schmidt blijft puzzelen door overvolle ziekenboeg bij PSV

29 oktober 2021, 16:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV neemt het zaterdagmiddag nog altijd gehavend op tegen FC Twente in de Eredivisie. Trainer Roger Schmidt moet Cody Gakpo, Noni Madueke, Ryan Thomas en Ritsu Doan voorin missen en dat zal tegen AS Monaco en Fortuna Sittard niet anders zijn in de komende duels. De Duitse trainer moet door het kwartet creatieve afwezigen flink improviseren.

De coach heeft laten weten dat hij in de komende week geen veranderingen verwacht wat betreft de afwezigen. Gakpo heeft last van dezelfde blessure als na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam en wordt voor de interlandbreak niet terugverwacht. Van Madueke was dat na zijn uitvallen eigenlijk al min of meer bekend: tegen AS Monaco ging hij namelijk met een hamstringblessure naar de kant.

Thomas moet worden geopereerd vanwege een probleem aan zijn gewricht, waar hij te vaak last van heeft. Doan heeft problemen met zijn knie en wordt voorlopig om die reden ook niet terugverwacht. Toch is de kans klein dat PSV zonder het viertal weer begint met Eran Zahavi én Carlos Vinícius in het Philips Stadion, want dat experiment is tegen Ajax niet goed bevallen. "Omdat ze niet gescoord hebben, maar ook in het spel tegen de bal. Maar dat laatste kan ik eigenlijk van alle spelers zeggen", zei de Duitse coach desgevraagd tegenover het Eindhovens Dagblad.

Op de clubsite gaf Schmidt ook toe na te denken over de tactische invulling van zijn elftal. "Na een duidelijke nederlaag zoals die tegen Ajax moet je je altijd afvragen wat er op tactisch gebied beter moet. Naar mijn idee hebben we zondag vrijwel nooit onze eigen speelstijl laten zien. Dat is de reden dat we maar een uur tegenstand hebben kunnen bieden", dacht de coach, die zijn ploeg waarschuwt voor FC Twente. "Ze hebben van AZ en Vitesse gewonnen en speelden gelijk tegen Ajax. Dat zegt alles. Voor aanvallend ingestelde ploegen is het lastig spelen tegen FC Twente, dat voor het doel zeer efficiënt is."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen