Samenwerken met Van Gaal: "Zie dingen waar ik niet aan denk"

29 oktober 2021 – Henk Fraser (55) zegt veel te leren van zijn periode bij het Nederlands elftal naast Louis van Gaal. De hoofdcoach van Sparta Rotterdam is als assistent betrokken bij Oranje en merkt dat hij daar veel van leert. "Ik zie dingen waar ik niet aan gedacht zou hebben."

Samenwerken met Van Gaal: "Zie dingen waar ik niet aan denk"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat vertelt hij tegenover de NOS over de samenwerking met bondscoach Van Gaal. Moeite met zijn dubbelrol heeft Fraser geenszins. "Ik ben daar ter ondersteuning. Ik voel me uitstekend op mijn gemak daar. Net als veel mensen ben ik op zoek naar een extra prikkel en die heb ik daar. En die neem ik ook mee naar Sparta", aldus de oefenmeester.

"Hoe je het ook wendt of keert, deze man heeft wel op het allerhoogste niveau getraind met de allerbesten", legt Fraser uit. En daar kan de coach van Sparta Rotterdam voor zijn gevoel nog altijd wat van leren, ondanks dat hij al best veel ervaring heeft als trainer. "Ik heb het spelletje niet uitgevonden, dus die dingen pik ik lekker mee."

Lees ook: Plan Van Gaal afgemaakt: 'De KNVB zou het niet moeten toelaten'

Andersom denkt Van Gaal ook nog altijd met Sparta Rotterdam mee, zo merkte Fraser. Afgelopen week werd er eindelijk weer eens gewonnen door de laagvlieger in de Eredivisie: in de KNVB Beker werd GVVV met 2-0 verslagen. "De eerste die mij een berichtje stuurde na die wedstrijd was Louis van Gaal. Dat geeft zijn betrokkenheid aan. Bij mij, maar ook bij Sparta." In het verleden stond de bondscoach ook onder contract op Het Kasteel als speler. 

Oranje

gerelateerd