Dost nog in beeld: "Keuzes moeilijker dan twee maanden geleden"

29 oktober 2021, 17:02

Bas Dost moet dit seizoen genoegen nemen met een kleinere rol bij Club Brugge. Waar hij vorig seizoen nog een vaste waarde was, mocht hij afgelopen woensdag blij zijn dat hij voor het eerst in bijna drie maanden tijd weer eens in de basis mocht beginnen. Dost scoorde daarbij overigens direct twee keer en trainer Philippe Clement maakte dan ook duidelijk dat hij nog altijd op de spits rekent. 

In het bekerduel tegen Deinze was Dost een van de vele reservespelers die weer eens in actie mochten komen. Voor de spits zelf was het zijn eerste basisplaats sinds 1 augustus, het tweede competitieduel, waarna hij meer en meer naar de achtergrond verdween. Van een zijspoor wilde Clement echter niet spreken. 

"Jullie spreken natuurlijk graag over die negentien van de dertig spelers die níét spelen", verweet Clement de aanwezige pers vrijdagmiddag. "Iedereen hier is met één ding bezig: Club Brugge en de geschiedenis die we hier kunnen schrijven. In dat opzicht is het niet moeilijk om iemand als Dost mee te krijgen", citeerde Het Nieuwsblad.

De vraag is of zijn twee treffers tegen Deinze de situatie van Dost, wiens contract overigens komende zomer afloopt, heeft veranderd. Clement ging daar niet specifiek op in, maar stelde wel dat hij nog altijd oog heeft voor de reservespits. "Hij gaat de komende tijd nog wel meer kansen krijgen als hij zich laat zien op de training. Dat geldt voor iedereen. Laat ik zeggen dat de keuzes die ik vandaag moet maken moeilijker zijn dan pakweg twee maanden geleden."

Club Brugge gaat zaterdagavond om 20:45 uur op bezoek bij Sint-Truiden, de nummer twaalf van de Belgische competitie. Het lijkt er niet op dat Dost dan direct al zijn kans in de basis gaat krijgen. Dat geldt wel voor landgenoten Noa Lang en Ruud Vormer, die allebei wel vaste basiskrachten zijn. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen