Ajax-middenvelder Labyad betrokken bij mishandelingszaak

29 oktober 2021 – Ajax-middenvelder Zakaria Labyad is door de politie en justitie ondervraagd in verband met een geweldsincident. Daarbij gaat het om een uitgevochten ruzie tussen een aannemer en Ajax-voetballer Labyad en diens familie. Beide partijen beschuldigen elkaar over en weer van strafbare feiten en een strafeis of veroordeling is nog geen sprake. De tegenpartij claimt echter wel zwaar te zijn mishandeld door de voetballer en zijn familie en dat er gedreigd zou zijn met een vuurwapen. 

Ajax-middenvelder Labyad betrokken bij mishandelingszaak

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat schrijft De Telegraaf vrijdagmiddag. Het desbetreffende incident heeft zich afgespeeld op 5 juli 2020 en was een optelsom van diverse langlopende zakelijke conflicten tussen beide partijen. De aannemer, stukadoorsbedrijf H. Z. uit Haarlemmermeer, voerde werkzaamheden uit in en rond de villa van Labyad, maar over de kwaliteit ontstond een ruzie.

De voetballer was niet tevreden met het geleverde werk en weigerde om een deel van de factuur te betalen. Daardoor liep het op 5 juli compleet uit de hand. De aannemer stelt dat hij klappen gekregen heeft en dat er gedreigd zou zijn met een vuurwapen. Labyad en zijn familie spreekt op zijn beurt juist weer van huisvredebreuk en bedreiging door het stukadoorsbedrijf.

Er kwamen van het incident diverse meldingen van 112 binnen, waardoor de politie een kijkje besloot te nemn. Ter plaatse werden weliswaar geen arrestaties verricht, maar later werden er door beide partijen aangifte gedaan. De aannemer schakelde ook een deurwaarder in om het nog resterende bedrag van de factuur alsnog te ontvangen, los van de juridische procedure voor de gebeurtenissen op 5 juli 2020.

Verdwenen beelden toch opgedoken
De deurwaarder wilde de beelden zien van de camera's rondom het huis van Labyad, maar die wilde de voetballer in eerste instantie niet afgeven. Toen het door de rechter alsnog werd opgevraagd, raakte het bij een onafhankelijke bewaarder toch zoek. Niet veel later doken de beelden alsnog op, waardoor er vermoedelijk snel een uitspraak kan volgen.

De advocaat van Labyad laat tegenover het dagblad weten het te betreuren dat de aannemer de media inmiddels heeft gezocht. "De heer heeft hiermee kennelijk geen ander doel dan het beschadigen van de eer en goede naam van cliënt", aldus Mariëlle van Essen. Ajax stelt op de hoogte te zijn, maar wil inhoudelijk niet reageren op deze zaak, die ongetwijfeld nog een staartje zal krijgen. In dezelfde zomer raakte ook Quincy Promes betrokken bij een steekincident, waarover overigens ook nog uitspraak gedaan moet worden. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd