Ajax-aanvaller Antony houdt Vinícius weg uit Braziliaanse ploeg

29 oktober 2021, 17:55

Ajax-aanvaller Antony (21) heeft wederom een oproep ontvangen van de Braziliaanse bondscoach Tite. Net als tijdens de vorige interlandbreak heeft hij een plekje in het keurkorps veroverd en dat gaat ten koste van niet de eerste de beste, want Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior ontbreekt om die reden bij de Seleção.

Dat heeft de bondscoach vrijdag bekend gemaakt. Antony heeft net als Raphinha (Leeds United) een plek gekregen in de selectie van de Braziliaanse nationale ploeg voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Colombia en Argentinië, maar daardoor ontbreekt Vinícius, die momenteel ook in uitstekende vorm verkeert in Madrid. "Maar de prestaties van Antony en Raphinha waren doorslaggevend voor hun selectie", zei Tite, die de keuze tussen het drietal wel heel moeilijk vond.

Naast Antony was er ook weer eens een oproep voor FC Barcelona-middenvelder Philippe Coutinho, terwijl ook Roberto Firminio zijn rentree maakt bij de Brazilianen. Verder maken ook Gabriel Jsesus, Matheus Cunha en uiteraard Neymar deel uit van de aanvallende opgeroepen linies bij de Brazilianen.

Lees ookAjax-aanvaller Antony imponeert: "Ik zag er uit als een opa"

Voor Antony geldt dat hij tot dusver drie interlands speelde, waarin hij eenmaal scoorde. Op 8 oktober van dit kalenderjaar debuteerde hij tegen Venezuela meteen met een doelpunt. Tegen Colombia en Uruguay kwam hij ook in actie, maar kon hij niet doorslaggevend zijn met doelpunten of assists.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen