'Labyad meldt zich ziek bij Ajax, beelden van incident duiken op'

29 oktober 2021 – Ajax-middenvelder Zakaria Labyad (28) kwam vrijdagmiddag in opspraak. De voetballer, die zich vandaag ziek zou hebben gemeld in Amsterdam, zou in juli 2020 betrokken zijn geweest bij een geweldsincident, waarbij een aannemer beweerde dat hij zwaar zou zijn mishandeld. Hoewel de international van Marokko ook een aanklacht indiende tegen de desbetreffende klusjesman, zijn er beelden opgedoken van klappen die de aannemer heeft gekregen.

'Labyad meldt zich ziek bij Ajax, beelden van incident duiken op'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

RTL Boulevard heeft de beelden gezien van het desbetreffende incident. De beelden werden door de rechter opgevraagd nadat Labyad ze niet wilde geven, raakten vervolgens zoek en doken toch weer op. Inmiddels zijn ze in handen van het medium, dat ziet dat de aannemer 'meerdere klappen' tegen zijn hoofd krijgt, nadat hij eerder 'door meerdere personen' is omsingeld. 

'Op een gegeven moment komt een man, volgens de aangever voetballer Labyad, het beeld ingelopen. De persoon voegt zich in de groep op het moment dat X wordt aangevallen', staat er te lezen op de website van Boulevard. De aannemer belt vervolgens 112, maar als de politie komt, beweert hij onder druk dat er niets aan de hand was. Uiteindelijk doet hij toch aangifte, ook omdat hij het geld voor zijn geleverde werk niet krijgt van de Ajacied. De Telegraaf schreef vrijdagmiddag dat Labyad zich ziekgemeld heeft in Amsterdam vrijdag. 

Lees ookAjax-middenvelder Labyad betrokken bij mishandelingszaak

18000 euro aan geleverd werk
Bij het incident zou het gaan om een betaling van achttien duizend euro, die de man van het stukadoorsbedrijf wilde hebben voor het geleverde werk. Labyad was niet tevreden en wilde slechts een gedeelte niet betalen. De voetballer verbrak bovendien elke vorm van contact en blokkeerde de aannemer op sociale media, whatsapp en e-mail.

Dat is de reden dat de klusjesman uiteindelijk naar de villa in Blaricum rijdt op 5 juli 2020 om verhaal te halen. Hij loopt een half uur rond bij de woning, bonkt op de ramen en schreeuwt in het rond, zo blijkt uit de reconstructie. De buurman komt informeren en Labyad belt zijn vader en broer, die naar de woning komen, waarna het incident plaatsvindt. Uiteindelijk zou ook de voetballer van Ajax aangifte doen, in zijn geval vanwege huisvredebreuk door de aannemer.

Reacties

Ajax

gerelateerd