Fenomeen Mühren bijna all time topscorer Eerste Divisie

29 oktober 2021, 22:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Robert Mühren werd in de afgelopen twee seizoenen glansrijk topscorer van de Eerste Divisie met respectievelijk 26 en 38 doelpunten, maar ligt na deze vrijdagavond vol op koers voor een doelpuntenproductie die nóg hoger ligt. De spits nam met vier goals de volledige productie van koploper FC Volendam voor zijn rekening tegen FC Dordrecht (4-2).

Daarmee ligt topschutter Mühren op koers om nog hoger uit te komen dan de 38 treffers van afgelopen seizoen die hij maakte namens SC Cambuur. Maar ook terug in zijn geboortedorp scoort hij aan de lopende band, al moest hij tot vrijdagavond Excelsior-topschutter Thijs Dallinga (11 doelpunten) voor zich dulden op de huidige ranglijst van dit Eerste Divisie-seizoen.

Mede door twee penalty's kwam de teller voor Mühren uit vier goals (dertien totaal) uit, daar kon een rode kaart van Denso Kasius twintig minuten voor tijd niets aan veranderen, evenals de twee doelpunten van Mathis Suray voor én na de vier doelpunten van Mühren. De topspits ligt dan ook vol op koers om de all time topscorer te worden van de Eerste Divisie: Sjoerd Ars ligt nog slechts tien doelpunten voor (136 om 126).

Lees ook: Heftige beelden: ME grijpt in bij MVV-fans

FC EmmenVVV-Venlo 1-0

FC Emmen heeft in de achtervolging op VVV-Venlo geen fout gemaakt in eigen huis tegen VVV-Venlo. De ploeg van Dick Lukkien rondde weliswaar minder overtuigend af dan midweeks in de KNVB Beker tegen FC Volendam (0-3 winst), maar won wel wederom dankzij een goal van Jeredy Hilterman, die na zes duels zonder treffer weer eens het net vond.

De Graafschap – ADO Den Haag 1-0

Na de periodetitel is ADO Den Haag in een iets mindere vorm terechtgekomen is. Mede door de puntenaftrek, remise tegen Helmond Sport en nederlaag tegen Excelsior stond de periodewinnaar opeens in onderin het linkerrijtje en daar kwam een volgende domper bij vrijdagavond. Lang leek de ploeg van Ruud Brood een punt over te houden aan de lastige uitwedstrijd, omdat de thuisclub ondanks vele kansen niet tot scoren kwam en ADO in de spaarzame uitbraken hetzelfde deed. Vlak voor tijd kregen de Doetinchemmers echter een strafschop, waardoor Denzell Gravenberch de ban kon breken. 

Overige uitslag:

FC Den Bosch – Jong FC Utrecht 2-1

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen