Messi in de pauze al gewisseld, PSG op achterstand tegen Lille

29 oktober 2021, 22:11

Lionel Messi (34) is vrijdagavond halverwege gewisseld bij Paris Saint-Germain. De Argentijnse aanvaller werd in de pauze thuis tegen Lille OSC in de rust vervangen door zijn landgenoot Mauro Icardi. Het is onduidelijk of de buitenspeler last heeft van de spierblessure waarmee hij kampte, maar opmerkelijk is de wissel in elk geval wel.

Op het moment van de wissel van Messi stond Paris Saint-Germain namelijk op achterstand in eigen huis tegen Lille OSC, waarbij de bezoekers ook nog eens duidelijk het betere van het spel hadden (0-1). Messi speelde een vrij ontzichtbare eerste helft, in het elftal waarin in de basiself ook ruimte was voor onder meer Georginio Wijnaldum.

De van FC Barcelona overgekomen aanvaller werd eerder door Mauricio Pochettino naar de kant gehaald, maar was toen geenszins te spreken over zijn wissel. Hij gunde zijn coach geen blik waardig, al werd die wedstrijd tegen Olympique Lyon uiteindelijk nog wel gewonnen. Destijds gaf de oefenmeester aan dat hij zijn sterspeler wilde spraen.

Messi kampte overigens afgelopen week wel met wat lichte spierklachten, waardoor hij donderdag een keer de training moest overslaan bij Paris Saint-Germain. Kylian Mbappé ontbrak vrijdagavond sowieso helemaal bij de selectie van coach Pochettino, ook vanwege blessureleed.