Pochettino verklaart de wissel van Messi bij Paris Saint-Germain

29 oktober 2021 – Lionel Messi (34) werd vrijdagavond niet om tactische redenen gewisseld bij Paris Saint-Germain. De kleine Argentijn ging tegen Lille OSC halverwege naar de kant bij een 0-1 achterstand. De buitenspeler kampte net als donderdag, toen hij een training oversloeg bij de Franse grootmacht, met spierproblemen en bleef daarom achter in de kleedkamer.

Pochettino verklaart de wissel van Messi bij Paris Saint-Germain

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat heeft manager Mauricio Pochettino bevestigd, nadat diverse media dat al naar buiten hadden gebracht. "De wissel van Messi was uit voorzorg, op advies van de dokter", sprak de oefenmeester over zijn pupil. Messi kampte in de eerste helft met spierklachten en liet zich na 45 minuten – waarin hij overigens maar weinig kon laten zien – wisselen door Pochettino. Landgenoot Maurico Icardi kwam Messi vervangen.

De voormalig spits van Internazionale kreeg nog twee grote kansen, maar liet die na de pauze allebei liggen, al kwam er uiteindelijk wel een zege voor PSG. Voor Messi geldt ook dat hij nog geen doelpunt heeft gemaakt in de Ligue 1. Dat zorgt voor een pijnlijke statistiek: het is volgens databedrijf Squawka Football voor het eerst sinds 2005/06 dat Messi nog geen doelpunt heeft gemaakt in de reguliere competitie op het moment dat november aanbreekt.

Lees ook: Henry ziet problemen bij PSG en oppert andere rol Messi

Dat heeft mede te maken met het blessureleed waarmee de aanvaller kampte. Eerder stond hij al een tijdje buitenspel en toen hij terugkwam, werd hij tegen zijn eigen zin in gewisseld gewisseld tegen Olympique Lyon. Ditmaal was de wissel deels op zijn eigen verzoek, omdat hij absoluut niet pijnvrij oogde. In de Champions League scoorde Messi overigens wel al driemaal en dat kan hij mogelijk tegen RB Leipzig komende midweek weer doen. "We hopen dan dat hij er weer bij is", liet Pochettino namelijk weten. 

Reacties

Ligue 1

gerelateerd