KNVB gaat (nog) geen uitfans weren: "Dit weekend geen besluit"

30 oktober 2021, 13:42

De KNVB vindt het nog te vroeg om na te denken over het weren van uitsupporters in het betaald voetbal. Op korte termijn zullen de maatregelen om de toename van ongeregeldheden in en rond de voetbalstadions in te dammen niet worden aangescherpt. "In ieder geval dit weekeinde niet", laat een woordvoerder van de Nederlandse voetbalbond weten aan het ANP.

Vrijdagavond werd de Limburgse derby tussen MVV en Roda JC gestaakt na ongeregeldheden op de tribunes. Het was zeker niet de eerste keer dit seizoen dat een wedstrijd in de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie werd ontsierd door supportersongeregeldheden. De KNVB is de incidenten spuugzat en gaf onlangs aan dat het weren van supporters tot de mogelijkheden behoort als er geen verbetering optreedt.

"Ik verwijs op dit moment ook naar die aanpak. Er is nu één wedstrijd gestaakt, maar het is nog te vroeg om nu al iets te kunnen zeggen over nadere maatregelen zoals het weren van uitsupporters. Ik verwacht daar in ieder geval dit weekeinde geen besluit over" aldus de woordvoerder, die aangeeft dat de KNVB de beslissing van Joey Kooij om de wedstrijd tussen MVV en Roda JC te staken steunt. "Uiteraard vinden wij het heel erg vervelend dat deze stap noodzakelijk was."

Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt de mogelijkheden om de relschoppers in Maastricht op te sporen en te vervolgen. De gemeente Maastricht en MVV zullen later op de dag met een gezamenlijke statement komen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen