MVV kapot geschrokken: 'Wat er gebeurde, tart elke verbeelding'

30 oktober 2021, 16:23

MVV heeft met afschuw gereageerd op de rellen die vrijdagavond uitbraken tijdens de wedstrijd tegen Roda JC. De Limburgse derby werd gestaakt en meerdere personen (onder wie zes politie-agenten een twee stewards) raakten gewond. In een gezamenlijk statement met de gemeente Maastricht kondigt de club aan dat de daders opgespoord en gestraft zullen worden.

De wedstrijd tussen MVV en Roda JC werd aan het einde van de eerste helft stilgelegd door scheidsrechter Joey Kooij. Omdat een afkoelperiode niet het gewenste effect sorteerde, werd besloten het Limburgse onderonsje definitief te staken. 'Wat begon als een voetbalfeest, eindigde in een zware deceptie', begint het statement.

Annemarie Penn-te Strake, burgemeester van Maastricht, legt uit dat zij contact heeft gehad met Kooij. 'De veiligheid in het stadion kon niet langer worden gegarandeerd. Ik vind het heel spijtig voor de overgrote meerderheid van de fans die er een feestje van wilde maken, maar door de aanhoudende acties van de relschoppers moest er ingegrepen worden', stelt zij.

De burgemeester spreekt haar afschuw uit over de rellen in De Geusselt. 'Wat er vanaf de 42ste minuut gebeurde tart elke verbeelding. Voetbal moet een feest zijn, dit werd een drama', aldus Penn-te Strake, die nog niet goed weet wat de ongeregeldheden betekenen voor toekomstige derby's. 'Dat bespreken we met politie, justitie en de clubs. Maar dat dit zo niet langer kan, is voor mij helder.'

MVV gaat de relschoppers aanpakken. 'Weken is toegeleefd naar deze wedstrijd om er een groot voetbalspektakel van te maken. Door vrijwilligers, personeel, spelers, staf en supporters. Veel sfeeracties door club en supporters. Het beloofde een geweldige feestelijke avond te worden. Totdat een groepje van rond de 25 kwaadwillende aanwezigen over en weer het voor 6.500 welwillende supporters heeft verbruid. We zijn intensief met KNVB en de driehoek van gemeente, politie en justitie in overleg om te kijken hoe we dit inmiddels landelijke maatschappelijke probleem in de toekomst kunnen voorkomen', aldus een woordvoerder van de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen