Teleurstelling bij Twente: "We hebben het zelf weggegeven"

30 oktober 2021, 19:25

Ron Jans en Robin Pröpper vinden dat FC Twente meer had moeten halen uit het treffen bij PSV. De Tukkers gingen uiteindelijk met liefst 5-2 onderuit in Eindhoven, al zag het daar halverwege zeker niet naar uit. Volgens de trainer en de aanvoerder lag dat vooral aan de bezoekers zelf.

"Je moet altijd eerst naar jezelf kijken", aldus Jans bij ESPN. "We geven deze wedstrijd in twaalf minuten weg door balverlies en in omschakeling worden we geslacht. Daarin was PSV een stuk effectiever. Wij waren tot de 3-2 zeker niet de onderliggende partij. Ik had het gevoel dat er veel twijfel bij PSV zat. Dat hebben ze na de rust van zich af gevoetbald. Ik ga met een zuur gevoel weg, maar uit de eerste helft kunnen we zeker positieve dingen halen."

"Het lijkt nu alsof PSV in goede doen was, maar deze uitslag hebben we aan onszelf te danken", voegde Pröpper voor de camera van ESPN aan. "We leden drie keer balverlies in de moment waar PSV juist sterk in is, terwijl we zelf een goede eerste helft hebben gespeeld. Over de hele wedstrijd is deze uitslag misschien terecht, maar zeker voor de rust zaten wij goed in de wedstrijd. Ik vind dat we het zelf hebben weggegeven."

Twente kwam in het Philips Stadion al vroeg op voorsprong via Michel Vlap, maar Yorbe Vertessen en Eran Zahavi bogen de achterstand van PSV om. Een fantastische knal van Ramiz Zerrouki leek de opmaat voor een mooie tweede helft van de gasten, maar dat ging anders. Dankzij Vertessen en Carlos Vinícius (2x) ging PSV er met een 5-2 zege vandoor. Zodoende is PSV terug te vinden op de tweede plek, terwijl Twente de nummer zeven van de ranglijst is.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen