Dost is terug: spits ook in competitierentree beslissend

30 oktober 2021, 22:37

Bas Dost heeft zich inmiddels helemaal teruggeknokt bij Club Brugge. De spits stond zaterdagavond voor het eerst sinds 1 augustus aan de aftrap van een competitiewedstrijd en liet direct zien dat hij daar thuishoort. Met twee treffers bezorgde de Nederlander zijn ploeg een 1-2 overwinning op Sint-Truiden.

Het leek eigenlijk al einde verhaal voor Dost bij Club Brugge. Nadat hij vorig seizoen na zijn komst in de winterstop vaste basisspeler was, moest hij het dit seizoen doen met slechts enkele invalbeurten. Toen hij deze week in het bekerduel tegen Deinze samen met enkele andere reserves weer eens de kans in de basis kreeg, greep hij deze met beide handen aan. Bij de 3-0 zege van Brugge maakte de spits maakte twee van de drie doelpunten.

"Hij gaat de komende tijd nog wel meer kansen krijgen als hij zich laat zien op de training", garandeerde trainer Philippe Clement na dat optreden. Dat dat al direct in het eerstvolgende duel het geval was, was verrassend, maar ook terecht, zo bewees Dost al binnen een minuut. Hij had er welgeteld veertig seconden voor nodig om zijn ploeg op een 0-1 voorsprong te zetten, op aangeven van landgenoot Noa Lang.

De ploegen gingen de tweede helft in met een 1-1 tussenstand, waar Robert Bauer de stand namens Sint-Truiden gelijk had getrokken. Ook in het tweede bedrijf sloeg Dost echter alweer snel toe. Vier minuten na rust kopte hij Club Brugge - bij wie Ruud Vormer de derde Nederlander in de basis was - voor de tweede keer op voorsprong. Dit keer volgde de gelijkmaker niet en dus zou 1-2 ook de eindstand betekenen, waarmee Brugge in ieder geval weer even koploper is.