Vertrek Koeman helpt Barça niet: remise tegen laagvlieger

30 oktober 2021, 23:26

FC Barcelona heeft zaterdagavond ook zonder Ronald Koeman niet weten te winnen van een laagvlieger. In eigen huis kwam de ploeg van interim-trainer Sergi Barjuán niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Deportivo Alavés. Memphis Depay maakte nog wel een schitterend doelpunt voor de Catalanen, maar zag de bezoekers al binnen drie minuten gelijkmaken.

De grote vraag was zaterdag hoe Barcelona zich zou oprichten na het langverwachte en veelbesproken ontslag van Koeman. Ook zijn tijdelijke opvolger Barjuán kende overigens geen makkelijke start: naast de lange lijst geblesseerden, onder wie bijvoorbeeld Frenkie de Jong, Pedri en Ousmane Dembélé, moest hij voor zijn eerste duel ook Ansu Fati en Sergi Roberto missen. Voor de Spanjaard zat er dus weinig op dan Koemans voorbeeld te volgen door ook met Sergiño Dest als rechtsbuiten te spelen en gebruik te maken van jongelingen Gavi en Nico.

In die bezetting had Barcelona het betere van het spel, maar kwam het in de eerste helft nog niet tot scoren. Daarbij kreeg het vlak voor rust maar weer eens een klap te verwerken: Sergio Agüero moest het veld verlaten, volgens Spaanse berichten omdat hij moeite had met ademhalen. Een fikse tegenvaller voor de Argentijn, die mede door een eerdere blessure pas voor de tweede keer basisspeler was namens de Catalanen.

Kort na rust was het wel raak voor Barcelona dankzij een geweldige uithaal van Memphis Depay. De linksbuiten legde de bal voor zijn rechterbeen en krulde 'm fantastisch de verre kruising in. Lang kon de Nederlander daar niet van nagenieten, want nog geen drie minuten later zag hij de bal aan de andere kant achter zijn eigen doelman liggen. Het was Luis Rioja die Marc-André Ter Stegen knap omspeelde en voor de gelijkmaker tekende.

Kansen op een winnende treffer waren er zeker nog voor Barcelona. Zo was Memphis enkele keren dichtbij en was het één keer zelfs de paal die hem in de weg stond. Ook een vrije trap van Philippe Coutinho hielp de ploeg niet aan de hard nodige zege. Van een wederopstanding was zaterdag bepaald nog geen sprake: Barcelona verspeelde ook zonder Koeman dure punten tegen de nummer zestien van La Liga.