Ten Hag kritisch: "We hadden deze strijd kunnen voorkomen"

30 oktober 2021, 23:50

Erik ten Hag vindt dat zijn ploeg zaterdagavond gewoon drie punten had moeten pakken op bezoek bij Heracles Almelo. De Amsterdammers kwamen in het Erve Asito niet verder dan 0-0 en dat hadden de gasten aan zichzelf te wijten. Dat was althans de mening van Ten Hag.

"Dit was een strijd en dat hadden we kunnen voorkomen", aldus de oefenmeester voor de camera van ESPN. "Als we in het begin van de wedstrijd de kansen benutten, wordt het een stuk gemakkelijker. Daarna gaat Heracles er in geloven en dan kun je zo'n wedstrijd verwachten. We begonnen goed en Heracles had niks in te brengen. Ik denk dat wij zes of zeven goede mogelijkheden hebben gehad om het verschil te maken."

Toch zag de Tukker een uitstekende thuisploeg. "Heracles heeft goed gespeeld, maar dit ligt aan ons. Als wij onze kansen benutten, dan winnen wij deze wedstrijd. Ik had Heracles wel op deze manier verwacht. Maar wij moeten iedere wedstrijd winnen en als we dat niet doen, is het gewoon niet goed genoeg. Als je niet kunt winnen, moet je zorgen dat je niet verliest. Dat hebben de jongens goed begrepen."

Daley Blind sloot zich bij ESPN aan bij de woorden van zijn trainer. "Ik zie niet echt verval. We hebben drie wedstrijden gehad waarin we slordig punten hebben verloren. Dat mag ons niet gebeuren en daar moeten we kritisch op zijn. Je kunt niet een heel seizoen alle wedstrijden goed spelen. Maar ook de wedstrijden die je slecht speelt, moeten we winnen. Dan kun je kampioen worden en dat willen we."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen