FC Barcelona-spits Agüero naar het ziekenhuis met hartklachten

31 oktober 2021, 08:40

FC Barcelona-aanvaller Sergio Agüero (33) werd zaterdagavond al in de eerste helft naar de kant gehaald tegen Deportivo Alavés. De Argentijnse spits kampte met hartklachten en is daarvoor meteen naar het ziekenhuis gegaan voor onderzoek. Ademhalingsproblemen zorgden voor duizeligheid bij de voorhoedespeler, wat bij het hart vandaan zou komen.

Dat heeft FC Barcelona-coach Sergi Barjuan na het duel met Deportivo Alavés laten weten. Ook in het statement van de Catalaanse club wordt die lezing bevestigd. Er staat te lezen dat Agüero 'last van de borst' had en daardoor vervangen moest worden. Er stond een brancard klaar voor de Argentijn, maar uiteindelijk kon hij het veld wel zelfstandig verlaten. Philippe Coutinho kwam voor hem binnen de lijnen. 

De hartslag zou ook veel hoger hebben gelegen dan normaal tijdens intensief sporten. Als ze niet weten waar de oorzaak ligt van het drukkende gevoel op de borst, kan het wederom zijn dat Agüero er zomaar wat langer uitligt. Een diagnose vanuit het ziekenhuis is nog niet gedeeld door de club of de aanvaller. Gerard Piqué viel tijdens de wedstrijd ook uit: hij had last van zijn kuit en zal normaliter tegen Dinamo Kiev nog niet van de partij zijn.

Lees ookVertrek Koeman helpt Barça niet: remise tegen laagvlieger

Agüero stond de eerste maanden na zijn komst bij FC Barcelona ook al buitenspel vanwege blessureleed, maar stond tegen Rayo Vallecano voor het eerst aan de aftrap. Tegen Real Madrid maakte hij als invaller het enige doelpunt in zijn vijf optredens namens de Catalanen, waarin hij alleen in de laatste twee wedstrijden als basisspeler begon.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen