Dit zijn de opstellingen in de derby tussen Feyenoord en Sparta

31 oktober 2021, 11:06

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft Alireza Jahanbakhsh (28) zijn basisplaats zondagmiddag teruggegeven. Vorig weekend begon de buitenspeler om tactische redenen nog op de bank op bezoek bij SC Cambuur, maar in de Rotterdamse derby staat de rechtsbuiten weer aan de aftrap. Dat gaat ten koste van Fredrik Aursnes, die op de bank begint.

Verder heeft Slot geen wijzigingen doorgevoerd in het elftal van Feyenoord, dat voor het eerst sinds heel lange tijd weer eens een midweek geen wedstrijdverplichtingen had. De verandering is geen grote verrassing, al vond de oefenmeester wel dat de wijzigingen vorige week 'uitstekend' werden ingevuld in Leeuwarden en wist vrijdag tijdens de persconferentie nog niet wie er zou starten: Aursnes of Jahanbakhsh.

De keuze is gevallen op laatstgenoemde, die de aanval vormt met Bryan Linssen en Luis Sinisterra. Het middenveld is met Jens Toornstra, Orkun Kökcü en Guus Til onveranderd, evenals de achterhoede, waarbij Marcos Senesi en Gernot Trauner het duo centraal achterin vormen. Marcus Holmgren Pedersen houdt Lutsharel Geertruida nog altijd op de bank, terwijl Tyrell Malacia de linksback van dienst is. 

Bij Sparta Rotterdam zijn er best wat wijzigingen ten opzichte van afgelopen week, toen er werd verloren van RKC Waalwijk (1-0). Mo Osman, Vito van Crooij en Laurent Jans beginnen onder meer op de bank; Emanuel Emegha, Giorgos Masouras en Dirk Abels starten daardoor ditmaal aan de aftrap op Het Kasteel, waar om 12.15 uur afgetrapt wordt door Kevin Blom.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Kökcü, Toornstra, Til; Jahanbakhsh, Linssen en Sinisterra 

Opstelling Sparta Rotterdam: Okoye; Abels, Vriends, Beugelsdijk, Pinto; Auassar, Masouras, Mijnans, Smeets; Thy en Emegha

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen