Maaskant ziet functie bij Feyenoord zitten: "Makkelijk te besturen"

31 oktober 2021, 12:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Robert Maaskant heeft wel oren naar de door het vertrek van Mark Koevermans vrijgekomen directeursfunctie bij Feyenoord. De oud-trainer van onder andere FC Groningen en NAC Breda zei dat zondagmorgen bij het programma Goedemorgen Eredivisie van betaalzender ESPN.

Maaskant ontkent echter dat hij heeft gesolliciteerd bij de Rotterdamse club. "Nee, het was een hypothetische vraag die me werd gesteld. Of er nog mensen zouden zijn die wilden instappen bij Feyenoord. Ik zeg hartgrondig 'ja'. Het is een fantastische club met enorme potentie en mooie toekomstplannen. Ik heb op de vraag alleen geantwoord dat ik niet zou weglopen als die kans zich voor mij zou voordoen."

Maaskant vervolgt: "Maar dat geldt denk ik voor nog veel meer mensen. Bijvoorbeeld Robert Eenhoorn van AZ, die zou dat misschien ook wel willen. Ik denk dat Feyenoord redelijk makkelijk te besturen is. Het is een relatief kleine organisatie, dat maakt het overzichtelijk. Dat er complexe dossiers op tafel liggen, is een ander verhaal. Maar als directeur neem je beslissingen niet in je eentje."

Lees ook: 'Feyenoord heeft opvolger Koevermans in vizier

Feyenoord of niet: als het aan Maaskant ligt, keert hij snel terug in de voetballerij. "Ik ben voetbalminded en sta open voor beleidfuncties in de sport. Dus het hoeft niet per definitie in het voetbal te zijn." Maaskant was tot 2019 actief als directeur bij Almere City, alvorens hij de bestuurskamer achter zich liet voor een niet al te succesvol verlopen trainersklus bij VVV-Venlo.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen