Dessers voorkomt in extremis rampmaand Feyenoord in derby

31 oktober 2021, 14:08   Bijgewerkt: 31 oktober 2021, 14:18

Feyenoord heeft de Rotterdamse derby zondagmiddag in extremis naar zich toe weten te trekken. De bezoekers hadden de gehele wedstrijd de overhand, maar wisten zich geen raad met het zeer compact en defensief spelende Sparta. Gescoord werd er dan ook lange tijd niet, waardoor Feyenoord tegen puntverlies aan leek te lopen. In de absolute slotseconden was Cyriel Dessers echter alert en bezorgde hij Feyenoord de volle buit: 0-1.

Van een spectaculaire derby van Rotterdam was in eerste instantie nauwelijks sprake. Sparta hanteerde een defensieve speelstijl, liet Feyenoord het spel maken en constateerde al vlug dat met een gerust hart te kunnen doen. De Kuipbewoners maakten in de openingsfase namelijk bepaald geen aanstalten om er een flitsend duel van te maken.

Dit veranderde pas richting rust, toen Feyenoord dan toch een tandje bijschakelde. Luis Sinisterra versierde een corner, waaruit met een korte variant Alireza Jahanbakhsh de openingstreffer op zijn schoen kreeg. De Iraniër schoot behoorlijk op doel, maar vond Maduka Okoye op zijn weg.

Toen ook Luis Sinisterra en Jens Toornstra ondanks verwoedde pogingen het net niet wisten te vinden besloot Slot dat het tijd was om te wisselen. Aanvoerder Toornstra ging, ongetwijfeld met het oog op de aanstaande Europese week van Feyenoord, naar de kant voor Fredrik Aursnes en ook Dessers kwam in de ploeg. Het kwam het spel van de bezoekers niet per se ten goede, want het liet zich nog altijd wat traag en stroperig aan zien.

Ondertussen kreeg Sparta met het verstrijken van de tijd steeds meer vertrouwen in een resultaat. Het publiek ging er achter staan, waardoor ook de elf Spartanen op het veld zowaar wat kleur op de wangen kregen. Dat leidde tot een brutaal schot van Sven Mijnans, dat maar nét naast ging.

Opstellingen en beoordelingen:*

Sparta: Maduka Okoye 7,5; Dirk Abels 6,5, Bart Vriends 7, Tom Beugelsdijk 6, Mica Pinto 7; Adil Auassar 7, Sven Mijnans 6,5, Giannis Masouras 6; Bryan Smeets 6,5, Lennart Thy 6,5 (79. Mario Engels -), Emanuel Emegha 5,5 (84. Vito van Crooij -)

Feyenoord: Justin Bijlow 7; Tyrell Malacia 6,5, Marcos Senesi 6,5, Gernot Trauner 7, Marcus Pedersen 6 (83. Lutsharel Geertruida -); Orkun Kökcü 7, Jens Toornstra 6 (61. Fredrik Aursnes 5,5), Guus Til 5; Bryan Linssen 5 (66. Cyriel Dessers 6,5), Luis Sinisterra 5,5, Alireza Jahanbakhsh 5,5 (83. Reiss Nelson -)

Man of the Match: Cyriel Dessers

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen