Dumfries belangrijk voor winnend Inter, De Vrij op de bank

31 oktober 2021, 14:39   Bijgewerkt: 31 oktober 2021, 14:50

Inter Milaan heeft zondagmiddag een zeer zakelijke zege geboekt. Het was met 2-0 te sterk voor Udinese en Denzel Dumfries speelde een belangrijke rol in de overwinning van zijn ploeg. Bij het tweede doelpunt van Joaquin Correa gaf hij de assist, na een uitstekende actie over de rechterflank. Zo blijft Inter enigszins in het spoor van koplopers AC Milan en Napoli.

De ploeg uit Milaan werd vorig seizoen landskampioen van Italië, maar dit seizoen draait het nog niet zoals gewenst. Mede door een mindere periode van eind september tot halverwege oktober, stond het zeven punten achter op AC Milan en Napoli. Beide koplopers speelden in de eerste tien wedstrijden pas één keer gelijk, terwijl ze de rest wonnen.

Tegen Udinese stond Denzel Dumfries in de basis en hij mocht de hele wedstrijd meedoen. Zijn landgenoot Stefan de Vrij werd daarentegen door zijn coach op de bank gezet samen met een aantal andere belangrijke spelers als Lautaro Martinez. Komende week staat namelijk een belangrijk duel in de Champions League op het programma met FC Sheriff Tiraspol.

Correa kroonde zich met twee treffers tot matchwinner. Zijn eerste doelpunt vond na een uur spelen plaats, terwijl hij bij zijn tweede doelpunt Dumfries mocht bedanken. De back zocht de diepte en ontsnapte aan de aandacht van de verdediging. Vanaf de flank legde hij de bal perfect terug op de zestien meter, waar Correa kon binnenschieten. Zo is het gat met de koplopers inmiddels geslonken naar vier punten, maar AC Milan en Napoli komen nog in actie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen