'Koeman weigert een cent af te staan aan in nood verkerend Barça'

31 oktober 2021, 16:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De teleurstellende prestaties van FC Barcelona van de afgelopen weken waren voor de clubleiding reden genoeg om Ronald Koeman deze week de laan uit te sturen. Barcelona staat momenteel negende in La Liga, maar heeft nog altijd de ambitie om bovenin mee te doen. De Nederlandse oefenmeester krijgt na zijn ontslag een flinke premie mee, maar is niet van plan daar een deel van af te staan.

Joan Laporta en de rest van het bestuur vonden dat de 1-0 nederlaag tegen Rayo Vallecano van afgelopen woensdag de druppel was die de emmer deed overlopen. Barcelona heeft slechts drie van de laatste tien wedstrijden gewonnen, waardoor de positie van Koeman bij de club onhoudbaar was geworden.

Volgens Diario Sport moet de club Koeman een 'oprotpremie' van maar liefst twaalf miljoen euro betalen. Gezien Barcelona momenteel in zeer zwaar weer verkeert en Barcelona dé club van Koeman is, heeft de clubleiding voorgesteld om dit bedrag minder hoog uit te laten vallen. Laporta heeft Koeman voorgesteld om hem tussen de zeven en acht miljoen euro mee te geven.

Lees ook: Spaanse media steunen Koeman: 'Hij was het probleem niet'

Het kreeg echter een nul op het rekest: Koeman is niet van plan om ook maar een cent af te staan aan de club die hem eerder deze week ontsloeg. De belangrijkste reden daarvoor is dat het nu eenmaal zo in het contract is opgetekend. Barcelona speelde zaterdag voor het eerst zonder Koeman op de bank en wederom won het niet. Ondanks een doelpunt van Memphis werd er met 1-1 gelijkgespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen